In elkaar zetten van de Basic Crown Molding

Stap 1: Bepaal je Springhoek

Na veel onderzoek over dit onderwerp heb ik tot de conclusie gekomen dat de kroon moet worden gezien! Als u hoge plafonds hebt, wilt u dat de kroon vleier op het plafond wordt. Als je kroon toevoegt aan een mantel, wil je het platter tegen de muur leggen, zodat je een kleinere veerhoek zou kunnen gebruiken. Hieronder heb ik mijn ‘vuistregel’ uiteengezet, maar in ieder geval als je een andere look wilt hebben, verander dan het. 10 ‘+ plafonds = 52 ° veerhoek 8 ‘Plafonds = 45 ° veerhoek Mantel = 38 graden springhoek Let ook op dat kroonvorming die een 38 gradenveerhoek heeft, ook een 52 gradenveerhoek heeft als u het ondersteboven flip.


Stap 2: Bepaal je Mitre

Gebruik een hoekzoeker om de hoek van de hoek te bepalen. Vervolgens verdeeld dat door 2 om je miter gesneden te vinden. Let op dat niet alle kamers perfect zijn en deze hoeken kunnen door een paar graden worden uitgeschakeld. Je zou verbaasd zijn hoe een kwestie van een paar graden een hoek kan gooien, dus zorg ervoor dat je deze stap niet overslaan.

Stap 3: Een gids maken

Voordat ik een kroon heb geïnstalleerd, heb ik het nuttig gevonden om een ​​gids te maken. U kunt dit doen door twee kleine kroonkransen te snijden (zie stap 4 om te snijden) en lijmen (hete lijm of superlijm) of elkaar vastzetten om de hoek te vormen die u probeert te bereiken. Plaats de gids in de hoek en traceer de boven- en onderkant. Dit helpt u bij waar te meten, evenals om de kroon correct te plaatsen om beide stukken goed op elkaar af te stemmen.

Stap 4: De kroon snijden

Gebruik de lijnen die u met de gids in elke hoek heeft uitgezet om de lengte van de kroon te meten die u nodig heeft. Een ding dat ik snel ben beseffen is dat een kroonjig de investering waard is en een deel van de complexiteit van het project zal nemen. Ik gebruik de Kreg Crown-Pro jig, die mooi is omdat het verstelbaar is voor elke veerhoek, wat minder onderdelen betekent. In principe houdt deze jig de veerhoek in, zodat je je alleen maar zorgen hoeft te maken over de miter cut. Terwijl samengestelde zweefzagen de mogelijkheid hebben om een ​​samengestelde hoek te snijden, kan ik garanderen dat u verward raakt en in problemen zal komen. Plus voor minder dan $ 30, is het de moeite waard om je gezondigheid te handhaven en je uitstapjes te beperken tot de hardwarewinkel. Een advies zou zijn om uw meting te verdubbelen en hoe u uw kroon hebt gepositioneerd. Knip je het ondersteboven? Vraag niet hoe ik dit weet. Bespaar jezelf ook een reis naar Home Depot en snijd het een beetje lang. U kunt het altijd afsnijden. U kunt niet teruggaan en nog meer toevoegen.

Stap 5: De kroon installeren

Het hebben van een tweede reeks handen is fijn voor dit onderdeel. Ik gebruik een smalle kroon nietmachine met 1-1 / 2 “smalle kroon nietjes. Dit geeft u de beste resultaten, aangezien de nietjes niet door de MDF trekken dat de meeste kroon is gemaakt van een brad nail wil. Hoewel dit de gewenste methode is, als u niet in dit instrument wilt of wilt investeren, moet een brad nailer goed werken. Pas op dat de nagels doorheen trekken.

 

Stap 6: De gewrichten vastlopen

Wanneer u een gewricht maakt, zorg ervoor dat u het lijm vastzet. Ik heb Rapid Fuse gebruikt, zodat het in een minuut of twee wordt gebonden. De gewrichten zijn moeilijk te nagelen, dus dit is een goed idee om ervoor te zorgen dat ze niet uit elkaar komen.

Stap 7: Caulk en Vul

Zet de boven- en onderrand evenals de hoeken af. Vul dan de stapelgaten met houtvuller en zand glad.

Stap 8: Verf

Nadat alles droog en afgehakt is, kunt u afmaken met een witte semi-gloss trim verf of wat voor de andere trim in het huis gebruikt wordt. Als je niet goed snapt, dan wil je schildersband gebruiken. Gelukkig is mijn vrouw een rockster. Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *